Ännu mer i Dynasty Warriors 9

En del nya karaktärer har utannonserats till Dynasty Warriors 9 på sistone, men som vanligt är det mestadels återvändare. Å andra sidan finns det ju så många figurer sedan förut, så vi behöver inte särskilt många nykomlingar. Låt mig sammanfatta vilka som är bekräftade.

dynastywarriors9_02

På Wei-sidan återfår vi Xiahou Yuan, som nu slåss med dubbla klubbor. Hans bror Xiahou Dun visste vi redan om. Sen får vi jättebebisen Xu Zhu, livvakten Dian Wei och förstås Cao Cao själv. Det finns inte så mycket att säga om det här gänget, som förutom Dun aldrig tillhört mina favoriter.

Nykomlingar är Man Chong och Xun You och båda är strateger (som om inte Wei hade tillräckligt med sådana). Chong var faktiskt viktig länge och övertalade Xu Huang att gå med i Wei. Han var också en viktig rådgivare i de sista striderna mot Guan Yu, och senare var han involverad i att bygga befästningen He Fei, som varit en av slutstriderna i många tidigare spel. Xun You ska ej förväxlas med den andra Wei-strategen Xun Yu som introducerades i det förra spelet och som är hans farbror. Alltså, nu börjar till och med jag bli förvirrad. You slåss med ett flexibelt stålsvärd – hmmm.

För Wu är det också mest återvändare. Gan Ning och Ling Tong är gamla godingar som skiftat vapen ibland men nu har Ning sin kedjeyxa och Tong sin nunchuku. Däremot saknar Gan Ning fortfarande de bjällror som han sägs ha på kläderna – kanske dags att de som skriver storyn och designerna pratar ihop sig lite? Samma sak gäller Sun Shang Xiang som är tillbaka med sin jättechakram men sägs vara en mästare med pilbåge. Å andra sidan har alla pilbåge som extravapen nu. Rundar ut Wu-sidan gör Sun Jian och Sun Quan (ingen högoddsare att även Sun Ce trillar in sen), Lu Xun och systrarna Da Qiao och Xiao Qiao. Båda två verkar använda solfjädrar igen så vi slipper Xiaos hemska ponponpinnar, men jag spelar hellre med storasyrran i de enstaka fall jag ägnar dessa någon uppmärksamhet.

Den enda nya i Wu hittills är Cheng Pu, men han är också en av de riktigt ärrade veteranerna som kunnat vara med ända från starten, minst lika viktig som typ Huang Gai. Han ser också strålande ut och har ett traditionellt vapen utan att krångla till det.

Shu-sidan har inte heller några större överraskningar än. Liu Bei, Guan Yu, Zhang Fei, Zhuge Liang och Zhao Yun är ju den absoluta kärntruppen och ingen av dem verkar ha nya vapen. Jag diggar dock de nya designerna som känns som upphottade versioner av de första spelen. Guan Ping, Guan Yus adopterade son, är också med och har sitt jättesvärd.

dynastywarriors9_01

Här kommer Zhou Cang som ett tillskott som inte är en ättling till någon av originalen (!). Han var ursprungligen en bandit som slogs för Yellow Turbans, men blev så imponerad av Guan Yu att han gick över till deras sida. Hans udda bladvapen har i alla fall potential att vara fräscht.

Och så har vi kategorin ”andra”, som samlar en massa figurer som egentligen inte har större existensberättigande längre. Varför har exempelvis Yuan Shao alltid fått vara med men inte Yuan Shu? Lu Bu är dock legendarisk och nödvändig, och sedan han fick en egen historia har vi också hans dotter Lu Lingqi som har bytt pappas gamla fyrdubbla hillebard mot svärd och sköld. Hmmm, delar hon stil med Xing Cai nu? Diao Chan hänger på med sin piska som vanligt, och så har vi Dong Zhuo som har bytt sina värdelösa bomber mot en morgonstjärna.

Jag är försiktigt positiv till det nya upplägget med en gigantisk öppen värld. Frågan är hur det kommer att fungera med de förbestämda striderna och om man kan välja att helt enkelt ignorera några (med konsekvenser). Spelet har inget datum än så det dröjer innan vi får se.

Lämna ett svar