Avdank expanderar

Jag fick en hel del jobb gjort under semestern (det är väl det den är till för?) och har kommit långt med expansionen till Avdank. Eller mer korrekt kan man tala om en fristående expansion. Avdank Äventyr kommer att innehålla tjugo nya figurer som kan användas i det vanliga Avdank precis som förut, men den stora skillnaden är ett helt nytt sätt att spela.

Där Avdank handlar om ett gäng äventyrare som tävlar i relativt vänskapliga grenar, så är Avdank Äventyr det som faktiskt hände innan de träffades. Du har fortfarande ett gäng om fem hjältar (för vi vill kalla dem hjältar när de är ute och gör hjältedåd), men varje äventyr du drar erbjuder en specifik utmaning. Oftast behöver du bara pröva någon av dina grundfärdigheter, men ibland är det specifika krav: exempelvis kan vissa äventyr bara genomföras av en ond karaktär (som är beredd att offra en oskyldig för gruppens bästa) eller kanske en man (som kan råka i trubbel genom att förföra en alvflicka) eller kanske en adlig karaktär (som behöver utnyttja sina kontakter för att rädda en kompanjon undan lagen). Men generellt ska man inte räkna med att överhuvudtaget komma undan med livet i behåll: Avdank Äventyr är tänkt att även kunna spelas ensam och hur kul är det om man alltid vinner?

Nu har vi spikat de flesta äventyren och det som återstår är att rita klart de sista hjältarna och skriva några äventyrsbeskrivningar, sen är det dags för beta-upplagan. Som förut kommer jag troligen bara att trycka upp en liten upplaga av det färdiga spelet för intresserade, åtminstone tills vidare.

avdank_äventyr01

Lämna ett svar