En första bild med Intuos Pro

Efter att ha ritat så mycket på sistone blev jag inspirerad att ta nästa steg, bort från min urgamla Wacom-platta som jag tror var en Volito. Så jag köpte mig en rejäl uppgradering: Wacom Intuos Pro (medelstorleken). Efter en hyfsat smidig installation har jag inte egentligen testat några riktiga ritverktyg av den högre klassen. Troligen skaffar jag mig Painter Essentials till att börja med. Men jag tänkte jämföra med mitt gamla Photoshop utan att trimma in pennan särskilt mycket.

Jag kan konstatera att det är mycket lättare att dra hyfsat raka, jämna linjer. Jag behöver inte heller trycka särskilt hårt, vilket var det största problemet med den gamla. Så med enklast möjliga medel provade jag att färglägga en av mina oanvända bilder och förutom att linjerna ser alldeles för homogena ut så är jag nöjd hittills. Det gick överlag mycket snabbare än förut att färglägga också. Jag tror att jag och min Intuos kommer att bli väldigt goda vänner …

wacom_silver

Lämna ett svar