Ett litet kortspel

Under julhelgen blev jag frågad varför jag inte gjorde något med alla mina bilder på diverse figurer. Det roligaste hade förstås varit att designa ett rollspel (om någon vill skicka sisådär tio miljoner hitåt så jag kan sätta ihop ett team så är det välkommet), men en relativt enkel sak att göra är ett brädspel.

Sagt och gjort, jag och min syster satte oss och började spåna på idéer på ett kortbaserat spel som ändå är hårt kopplat till rollspelsursprunget. Nu har vi ett fungerande spel, som dock behöver en massa finputsning och en hel del ritande för att se helt komplett ut. Men det är rätt kul, åtminstone för oss som känner de här figurerna och tycker att det är tokroligt när Ogi utmanar Gondris i kroppsbyggartävling eller Blactka tvingas in i svärdsduell mot Shaana.

I ett anfall av storhetsvansinne började vi förstås genast spekulera om en app-version, expansioner och sånt, men huvudsaken tror jag är att vi fixar ihop ett fungerande spel med kort och brickor. Sen kan jag göra några testexemplar och utsätta någon för.

figurbilder

Lämna ett svar