Ezio kommer till Soul Calibur V

En trovärdig läcka har avslöjat att Ezio Auditore di Firenze, vår favoritlönnmördare från Florens, kommer att dyka upp som gästkaraktär i Soul Calibur V. Det som gör det sannolikt är att flera andra hittills okända figurer har dykt upp och det skulle vara lite väl ambitiöst för någon att göra flera nya porträtt i Soul Calibur-designerns stil.

Vad säger då den här bilden oss, förutom att Ezio dyker upp? Jo, många saker. Dels är Nightmare tillbaka (längst till höger, andra raden), men… verkar inte ögonen lite märkliga? Nästan som ögonfransar? Kan det vara så att Sophitia har blivit den nya Nightmare, och vilka vapen kommer hon då att använda? På översta raden hittar vi också, på plats tre, Xianghuas dotter Leixia som bekräftats tidigare men inte utannonserats officiellt. Hon matchar den lilla skissen av henne exakt. Sen är det också en till ny figur till höger om Ezio, i något som ser ut som en bred hatt. Det påminner en aning om Jotaro från Jojo’s Bizarre Adventure men så kul ska vi nog inte ha (och Zwei är tillräckligt mycket Jojo-referens redan).

Den andra och tredje raden verkar innehålla återvändande karaktärer, men det återstår att se vad som finns på den sista. Nya figurer vore kul men samtidigt har jag svårt att se sju helt nya karaktärer. Å andra sidan kan det vara fler nygjorda bonuskaraktärer. Hur som helst verkar vi ha elva ytterligare karaktärer att vänta oss, plus vad det nu blir på den där dubbelrutan. Någonstans måste det också finnas plats för både egna karaktärer och slumpmässigt val.

Lämna ett svar