Flyttad och färdig

Inte för att jag har varit extremt flitig med att skriva på sistone, men det har varit extra dåligt i oktober. Jag har dock en väldigt god ursäkt. För exakt en månad sedan fick jag nycklarna till en ny lägenhet, och jag ägnade stora delar av sommaren och hösten åt att packa och förbereda mig.

Jag har bott billigt de senaste tolv åren i en hyfsat liten tvåa, långt utanför stan. Nu bor jag i en fyra nära centrum. Egentligen hade jag kunnat ha något ännu lite större, men det är ju också en fråga om att kompromissa mellan skick och yta. Och i augusti hittade jag den här lägenheten som var väldigt fräsch och har fantastiskt läge, så det var inte mycket att fundera på. Jag lever ändå billigt i övrigt, och genom att bo centralt slipper jag både busskort och att fundera på bil.

Jag hade inte valt fåtölj och soffa än, men ritade in mina möbler på mäklarens bilder för att få en uppfattning om hur det skulle bli.

Grejen är ju förstås den att jag har mycket prylar (vilket bör vara uppenbart för alla som läser den här bloggen), och på något sätt fick jag i princip in tillräckligt med grejer för att fylla en fyra, i en tvåa. Skillnaden är att nu har jag utrymme för ett eget sovrum istället för en alkov, utrymme för ett riktigt hemmakontor istället för att sitta vid köksbordet, och utrymme för att köra VR utan att behöva skyffla undan soffan. Plus att jag kan ha grejer i hyllor istället för att ha allt i lådor i förrådet.

Det tog ändå nio vändor med bil plus ett flyttlass där jag fick hyra flyttgubbar för att få med möblerna. Det var dock en god investering, för jag hade aldrig i livet kunnat få in arkadspelet i lägenheten utan hjälp, och då fick vi ändå lyfta av ytterdörren. Sen kompletterade jag en del grejer på Ikea, och nu väntar jag bara på soffa och fåtölj. I stora drag är jag dock klar, och färdig. Det har i princip varit slit och släp i flera månader, och nu ser jag fram emot höstpromenader i det mysiga området, att någon gång komma sig för att elda i den öppna spisen, och fortsätta att sortera in prylar i hyllorna.

Men det får vänta lite till, för härnäst väntar den oerhört försenade fightinghelgen där jag kommer att få smisk i samtliga existerande fightingspel (utom förhoppningsvis Virtua Fighter).