Konsten att utannonsera 13 spel och göra alla fans till sina fiender

Capcom hade just en stor visning av hela tretton nya spel. Det är ungefär fler än vad de brukar släppa på ett år, så det borde kunna finnas mycket mums där, eller hur?

Nej.

Faktum är att det här är en utmärkt demonstration av varför jag hatar mobil/socialaspel. Möjligen är de lönsamma, jag vet inte. Men det är i allmänhet billigt krafs som suger utvecklarresurser från spel som i teorin hade kunnat vara intressanta, samtidigt som det sätter kniven i hjärtat på fans som hade önskat sig nya spel i sina favoritserier.

Alltså, tretton spel som visar att Capcom skiter i dig:

1) Monster Hunter Frontier G till PS3
2) Monster Hunter Frontier G till Wii U
3) Monster Hunter Frontier G i kinesisk version till PC
Frontier G var MMO-spinoffen som släpptes till Xbox 360 och PC och tydligen var riktigt usel. Nu på fler plattformar.

4) Onimusha Souls
Inget från själva spelet är visat så det är väldigt svårt att jaga upp sig, särskilt i det här sällskapet. Jag gissar på ett kortstrategispel till 3DS eller Vita.

5) Euro Historia
Ett strategispel för browsermiljö. Snygg artwork, men alltså. Skjut mig med en musköt.

6) Monster Hunter Mezapolta Reclaimation
Ett Sim City-aktigt Monster Hunter-spel för browsers. Jaga rätt på mig och hugg ihjäl mig med ett gigantiskt tandat tvåhandssvärd.

7) Street Fighter Battle Combination
Nytt Street Fighter OMG OMG OMG… i kortspelsformat. Hade i teorin kunnat vara lite kul som SNK vs Capcom Cardfighters, men verkar använda stillbilder av SF4-modellerna. Till mobiler.

8) Monster Hunter Big Hunting Quest
Nytt Monster Hunter… i kortspelsformat. Till mobiler.

9) Street Fighter x All Capcom
Spelet som alla ville ha… med Mega Man, Monster Hunter, Okami, freaking Blodia, Darkstalkers, Final Fight, Viewtiful Joe, Son Son… fast i kortspelsformat. FÖR HELVETE CAPCOM!

10) MonHun Everyday Airu Life
Social bajsdagisvariant av Monster Hunter, till mobiler.

11) Frontier of Discovery
Ett av de få spelen som ser måttligt intressant ut då det inte karvar ut våra gamerhjärtan och pissar på dem. Ett rollspel med pirattema… till mobiler. Jaha, så var det med det.

12) Codename: Rio
Bara en titel än så länge. Utvecklas av ”Grani”, vem det nu är. Till… mobiler.

Och slutligen den absoluta förolämpningen:
13) Breath of Fire 6
En övergiven serie återvänder… i browser/mobilformat. Helt plötsligt tänker jag sluta be Konami om ett nytt Suikoden för det skulle förmodligen sluta precis så här. Det är till och med ett MMO. Tur att jag aldrig har brytt mig särskilt mycket om serien, för annars skulle jag förmodligen hänga mig på Capcoms trappa precis nu.

Alltså, det här är så bedrövligt att jag inte vet var jag ska börja. Fullständigt irrelevanta spel som dessutom konkurrerar med varandra. Nog för att Monster Hunter är det enda som Capcom tjänar pengar på numera men hur jävla dum får man vara om man släpper sex spinofftitlar på kort tid? Och två kortspel med Street Fighter-tema? Och förmodligen Free 2 Play hela rasket.

En tanke kring ”Konsten att utannonsera 13 spel och göra alla fans till sina fiender

  1. Simon

    Känns som att du är lite sur?

    Jag tycker att det är kul att det släpps ett nytt Breath of Fire till slut, men till mobiler, nja. Bättre att låta serien vara ifred.

    Men annars är det väl inget att förarga sig över? Harmlösa titlar. Ett Sim Cityspel med Monster Huntertema lät lite kul faktiskt.

Lämna ett svar