Lego Ideas Exo Suit – M-Tron Edition MOC

Jag kunde förstås inte hålla mig. Efter att ha beställt ett gäng delar och återställt min andra Exo Suit till komplett skick så började jag direkt fundera: hur skulle den se ut med M-Tron-design? M-Tron (eller M:Tron) var Legos femte separata rymdtema, efter Blacktron och Space Police, och det var ungefär där de började variera sig ordentligt. M-Tron kördes parallellt med en andra generation av Blacktron och hängde sedan kvar ett litet tag, men på det hela taget var det en ganska kort serie. Till skillnad från alla andra hade inte M-Tron-gänget någon bas, men i gengäld hade de en gigantisk truck. Gimmicken med M-Tron var magneter: de flesta fordonen hade en magnetupphängning och små behållare som kunde kopplas på.

exosuit_mtron01

Det var därför en grundbult i min omdesign av Exo Suit. Jag beställde dels så många av de ordinarie bitarna fast i rött, svart och neongrönt jag kunde, och dels ett gäng specifika M-Tron-bitar, inklusive några logotyper, de klassiska kontrollpanelerna och förstås magneter. Förändringarna är lite större den här gången. Hela ryggpartiet är ombyggt för att få någonstans att bära magnetbehållarna. Jag köpte faktiskt fyra, kompletta med upphängning, men jag upptäckte att magneterna var alldeles för effektiva. Fyra i rad drogs oundvikligen mot varandra. Lösningen blev att sätta två, med en oanvänd glaspanel i mitten istället.

exosuit_mtron02

Hela underarmarna är omgjorda och vristerna kan rotera, på ett mer hållbart sätt än originalet. Istället för buren runt figuren satte jag en (visserligen modernare) neongrön ruta. Det finns också små skillnader här och där, men mestadels är det bara utbytta färger.

Som vanligt missade jag några delar jag tänkte beställa, så jag har tillfälligt lånat lite delar från Blacktron-versionen. Det fanns också en del som helt enkelt var för dyra – det gick bra att byta ut muttrarna mot gult förut men de svarta muttarna är tokdyra och tokovanliga. I teorin hade jag också kunnat beställa mer leder i svart men liksom på Blacktron-modellen tyckte jag att det ser bättre ut med en del grått här och där. Tänker vi i verkligheten så borde ju en robot ha en del delar som inte är målade enligt någon sorts officiellt schema.

exosuit_mtron03

Överhuvudtaget är jag riktigt nöjd med den här: M-Tron har ett väldigt iögonfallande utseende. Den är kanske inte riktigt lika cool som Blacktron, men det är inte långt ifrån. Nu återstår bara frågan: hur länge dröjer det innan jag köper på mig delar för en Space Police-version… och vart ska jag rymma allt det här i hyllan?

2 tankar kring ”Lego Ideas Exo Suit – M-Tron Edition MOC

  1. Russell Morgan

    Firstly I’d just like to say how amazing these are. Secondly I’d really love if you could share the part list for the mtron exo as mtron is my favourite lego theme of all times and has been since I was a child. I’d love to build one for myself. But sadly I’m not very creative

    Many thanks russell

  2. cmd

    Riktigt läcker design! M-tron var min favoritserie när jag var liten, så fick en riktig nostalgikick av färgerna.

Lämna ett svar