Lite fler bilder på mitt spel

Det tar sig. Jag har fortfarande inte gjort klart de sista två scenerna i första delen, men nu är det spelbart hela vägen dit. Jag har gjort porträtt och redigerat lite sprites, så det enda som egentligen är återanvänt just nu är en bakgrundsbild. Jag har även kryddat vägen genom spelet med lite sidoevents som sätter krydda på tillvaron (och även visar lite av världen).

Det senaste kruxet var att få ett event att vara en engångsföreteelse, samtidigt som slutresultatet är permanent i världen. Det innebär att jag måste gömma undan en gubbe osynlig, plocka fram honom när han ska vara med, och sedan ha ett script som automatiskt placerar honom rätt om eventet redan har skett. Det var lite klurigt att lista ut, men det löste sig till slut. När jag vet varför så kommer jag att börja ha koll på det här.

Hur som helst, här är lite bilder längs vägen.

mittspel0003

mittspel0004

mittspel0005

Fråga: Är det bättre att dumpa citattecknen och istället skriva all monolog/berättarröst inom parenteser istället?

2 tankar kring ”Lite fler bilder på mitt spel

  1. Erik Malm

    ”Är det bättre att dumpa citattecknen och istället skriva all monolog/berättarröst inom parenteser istället?”

    Förutsatt att personen ifråga tänker för sig själv så, ja.

Lämna ett svar