Nästa UNIEL är snart här

Under Night In-Birth Exe:Late var inte bara den dummaste speltiteln på den här sidan av Kingdom Hearts, det var också ett extremt oväntat trevligt fightingspel som tillsammans med Arcana Heart 3 tillhörde toppskiktet av den gröt av japanska animefighters som även omfattar Aquapazza, Dengeki Bunko Fighting Climax, Chaos Code, Nitroplus Blasterz och Blade Arcus. Nu kommer uppföljaren, som rent logiskt kallas Under Night In-Birth Exe:Late[st].

Förutom en titel som får mig att vilja mörda så verkar det lovande. Det är en arkadkonvertering som den här gången släpps till både Playstation 3, Playstation 4 och Vita, vilket gör att det blir lite smidigare att bara dra igång när jag är sugen på lite udda fighting, istället för att behöva byta konsol helt och hållet. Jag lade aldrig så mycket tid på det att balans blev en faktor, men såna grejer ska förstås fixas. Och så har spelet två nya figurer från arkadspelet (Mika som är en loli-Potemkin och Phonon som är Whip) och ytterligare ett par utlovade för konsolversionen.

UNIELst släpps i juli och kommer troligen även det att hitta hit, dock oklart när. Det är Arc System Works som distribuerar och de är ju tyvärr notoriskt ointresserade av Europa.

Lämna ett svar