Persian Gulf Inferno

Ett spel som knappast någonsin har vunnit några priser är Amiga-spelet Persian Gulf Inferno, en Elevator Action-klon som tidsenligt nog handlade om en fiktiv konflikt i Persiska viken, precis i samma veva som det faktiskt pågick ett krig. Det verkar dock som att spelet släpptes innan själva Operation Ökenstorm, så någon hade väl tänkt tanken redan innan. För mig är det dock lite minnesvärt eftersom det, mig veterligen, var mitt första våldsspel. Jag skyller väl på mina äldre kompisar. Sett med moderna ögon är det väl däremot extremt tamt, men då kändes det hyperrealistiskt, särskilt med de vilda skriken som de generiskt arabiska terroristerna håller på med.

I Persian Gulf Inferno hattade man runt i en praktiskt taget monokrom byggnad och letade nycklar och sköt på allt som skrek tillbaka. Jag tror aldrig att jag klarade det – alltid var det nån jäkla snubbe som dök upp bakifrån – och jag spelade det inte särskilt länge. Men i mitt minne var det betydligt snyggare än vad Youtube skoningslöst kan avslöja nu:

Lämna ett svar