Wow, vilket ansiktslyft!

Nu inför lanseringen av World of Warcraft: Warlords of Draenor försöker Blizzard locka tillbaka folk, bland annat genom att dela ut gratisdagar. Jag hade nästan tänkt prova ändå, men nu blev det ju ännu smidigare. Och det första jag gjorde var förstås att kika på hur mina gamla figurer ser ut efter uppfräschningen. Och ja, det är en ordentlig skillnad. Av någon anledning är inte blodalverna uppdaterade än, men annars har alla originalraserna blivit uppfixade. Från att ha varit blaffiga texturer på en enkel modell till att faktiskt ha modellerade, animerade ögon, gör enormt mycket. Redan när man står still är det en förbättring, men kolla bara in lite emotes så ser du hur mycket det gör för inlevelsen.

wow_faces

Nattalverna har lite rundare ansikten, vilket är en klar förbättring, men särskilt frisyrerna är ett jättesteg uppåt. Jag gillar också Silvers nya läppstiftsfria läppar. Människorna är lite mindre distinkta nu, eftersom texturerna förut hade mer olika utseende. Dock gör animationen att det är ett bra byte. Jag retar mig bara lite på att standardskägget på min bankir inte är heltäckande, så jag fick gå till ett större trollkarlsskägg istället. Draenei var redan ganska tjusiga men det är mer kontrast i detaljerna nu och både tentakler och horn är mycket jämnare. Den enskilt största förbättringen, av mina figurer, är däremot tauren. Herregud så mycket bättre! Förut var det ett virrvarr av pixliga polygonflak åt alla håll, kantiga nosringar, suddiga texturer och ögonen ska vi inte bara tala om (som jag dock slapp som Death Knight). Nu är Shimrock elegant, nästan stilig. Att ha hjälm (som ändå såg fel ut) är inte längre ett absolut måste för tauren.

Det är inte heller bara ansikten som har fixats till. World of Warcraft är fortfarande polygonfattigt, men nu har man faktiskt ordentliga händer och fötter, och även själva kropparna har slätats ut i största allmänhet. För att inte tala om de bättre texturerna. Den enda nackdelen är att nu framstår de gamla djuren som direkt hemska, vilket är ett litet krux för min jägare…

Efter att ha loggat in, och genast mötts av en gammal kompis från Prag, så återvänder suget en aning. Jag kommer aldrig att hålla på med räder som 2006, men jag kan nog tänka mig lite avslappnat äventyrande som de sista åren med spelet.

Lämna ett svar