Sky Lynx och Scorponok i antågande

Det är förstås bara en läcka än så länge, men de här grejerna brukar stämma eftersom Transformers-fans visserligen är galna, men inte riktigt tillräckligt galna för att designa och modellera fejkade bilder. Enligt läckan kommer både Sky Lynx och Scorponok att släppas i den ordinarie Transformers-serien War for Cybertron: Earthrise i höst.

Sky Lynx är alltså, för er oinsatta, en rymdskyttel som förvandlas till en chimaira, någon sorts fågelliknande fyrbent best. Han var extremt udda redan i originalserien och att han är på tapeten igen är förstås bara för att Hasbro gladeligen ger fansen precis vad de vill ha, för det måste vara aningen svårare att motivera kidsen att köpa Sky Lynx än ytterligare en version av Bumblebee.

Scorponok är lite rimligare. Som en av de allra största Transformers i generation ett och dessutom viktig karaktär i serietidningen var han ordentligt populär, och det är egentligen konstigt att han har dröjt ända till nu. Samtidigt gör storleken honom lite besvärlig att hantera, och bland de klassiska kolosserna är onekligen de andra ännu mer populära. Men jag ser fram emot att skaffa honom. Fast jag inser att det innebär att A) jag måste hitta någon annanstans för mina Transformers eftersom han är för lång och B) det kan bli svårt att även ha plats – och råd – med Omega Supreme.

transformers_skylynx

Jo, för på drygt två år sedan jag gjorde en liten granskning av alla Hasbros nyversioner så har det fyllts på ytterligare med oväntade tillskott. Omega Supreme dök som sagt upp och därmed är 1985 års Autobots avklarade, med bara en hoper superobskyra Decepticon-insekter kvar. För 1986 får vi alltså nu Sky Lynx, och det ryktas om att Runabout och Runamuck kan vara på väg till slut.

För 1987 har det blivit mycket kul. Repugnus fick sedermera en egen komplett figur. Punch/Counterpunch släpptes också och han var enastående. Även Crosshairs har fått en ny chans, visserligen som en variant på Ironhide. Flywheels dök upp tidigt i Siege-serien och Apeface har släppts medan hans bror Snapdragon ska vara på väg.

Även 1988 börjar få nytillskott. Spinister har släppts och nu saknas bara Needlenose där, även om han har ryktats vara på gång. Doubledealer får till och med en nyversion igen, fast förra gången var han en ogenomtänkt ommålning av Blitzwing. Och dessutom innehåller Siege och Earthrise ett helt gäng Micromasters, även om inte alla har fått vara med än. De har till och med börjat återskapa Micromaster Combiners!

Så ja, det rullar på och förr eller senare kommer vi att ha nyversioner av precis alla från G1. Det är fascinerande, och lite läskigt, att 80-talisternas leksaker så tydligt styr vad även 10-talisterna ska leka med.

Lämna ett svar