Stad i plast

Jag håller mig fortfarande från att börja köpa Lego Creator-seten, inte minst för att alla insatta påpekar att man aldrig kan nöja sig med bara en. Och jag har varken tid, pengar eller utrymme för att bygga mig en liten stad i Lego-format. Fast nog blir jag sugen.

Det där är visserligen en utställning och med massvis av specialbyggda byggnader, men faktum är att åtminstone några av husen är sånt som går att springa och köpa när som helst. Åtminstone det bruna stadshuset med ett torn och brandkåren till höger om hotellet vet jag finns att köpa. De här seten är förstås ljusår bortom traditionellt stadslego, som oftast verkade bestå av så många pelare och öppna väggar som möjligt. Och så kostar de därefter, med riktpris på 1500 kronor och uppåt.

Om jag inte hade en massa annat att samla på och vara besatt över så skulle det nog vara ett givet val. Men sen är jag inte heller gjord av pengar: rariteter som superlyxversionen av Super Star Destroyer från Star Wars går på över 350 dollar… i nypris. Vad den eftertraktade och slutsålda Millennium Falcon går på vill ni inte veta.

Lämna ett svar