The A500 Mini närmar sig

Så det visar sig att den kompletta listan spel var rent önsketänkande. Den senaste tiden har teamet bakom mini-Amigan utannonserat en rad nya spel som mestadels inte stämmer med vad som föreslogs. Project X och Qwak är de enda som matchade, och det kan nog vara ett sammanträffande och inte så osannolikt eftersom Team 17 är med på tåget.

Men nu är det bara tre platser kvar och många klassiker som saknas. Moonstone, Cannon Fodder och Turrican 2 skulle verkligen tillföra mycket, för att inte tala om Pinball Fantasies eller Lemmings. Men jag tror också att man behöver vara realistisk. Med tanke på att Factor 5 säljer en Turrican-samling lär de inte ge bort Turrican 2 hit, och spel som Super Stardust och Lemmings tillhör ju numera Sony, medan Sensible Soccer, Mega-Lo-Mania och Cannon Fodder numera ägs av EA, vilket säkert komplicerar saken.

Så vad har då tillkommit i övrigt? California Games är en klassiker av den gamla sportspelskolan där uthållighet (och hållbara joysticks) faktiskt avgör vinnaren. Sen finns Dragon’s Breath, som är ett tämligen okänt strategispel som ska vara bra, men jag tvivlar på att det är jättekul att spela idag. Sen finns F-16 Combat Pilot, som jag har svårt att föreställa mig hur det fungerar utan tangentbord, och jag vill minnas att det var av typen ”tolv polygoner i fem bildrutor per sekund som föreställer ett plan”.

Sen har vi Lost Patrol, som var ett ganska komplicerat actionspel med Vietnam-tema om jag minns rätt, som jag aldrig förstod mig på. Project X är ett toksvårt sidscrollande shoot’em up av typen som PC Engine Mini fick mig att undvika. Qwak är ett gulligt plattformsspel i stil med Bubble Bobble. The Sentinel är ett väldigt unikt polygonbaserat äventyr som var banbrytande när det släpptes, men jag vet inte hur det håller idag. Och så Titus the Fox, som var ett medelmåttigt plattformsspel.

Den enda nya klassikern förutom California Games är Super Cars II, som var ett extremt spelbart bilspel sett uppifrån, som Micro Machines innan det spelet tog över genren. Om jag minns rätt lär det fortfarande vara hur kul som helst.

Hur som helst är maskinen på väg till mars nästa år, och min förbokning står kvar. Det ska ju gå att stoppa in egna spel också, åtminstone förutsatt att de går att få in via WHDload. I så fall kan vi komplettera med alla de klassiker som ofrånkomligen kommer att saknas.