Transformers War for Cybertron Earthrise: Wheeljack

Hasbro fortsätter att släppa moderniserade nytolkningar av klassiska figurer och Wheeljack är ännu en i samlingen. Den här figuren släppte häromåret i Earthrise-serien, och det är den utgåvan jag köpte, men exakt samma figur finns nu också i Kingdom. Och det är lite märkligt att Hasbro ger ut kopior av mindre populära karaktärer en andra gång medan storstjärnor som Ironhide, Prowl, Ratchet och Bumblebee bara funnits som exklusiva specialvarianter.

Nåväl. Wheeljacks ursprungliga figur var baserad på en Lancia Stratos i racingutförande, på den tiden då licenser bara fanns i teorin. Det här är en ganska trogen tolkning som följer samma grundläggande layout, men förstås mycket mer poserbar och proportionerlig. Han känns rejäl och ganska enkel att förvandla, trots att det finns några smarta finesser som att en del av vindrutan fälls ihop in i hans knän för att göra den mindre.

Wheeljack till höger, här tillsammans med sina War for Cybertron-kompisar.

Med sin racingdekor som är proppad av referenser till olika Transformers-grejer är Wheeljack extremt detaljerad, särskilt i bilform. I gengäld har de sparat in på tillbehör. Han har bara sin pyttelilla axelkanon, som i teorin kan hållas i handen också. Å andra sidan har många av de senaste Transformers-serierna haft en massa separata Targetmasters-figurer som blir extravapen, så då har jag någon som kan ha hand om dem.

Förutom att han inte förtjänade att släppas tre gånger på två år (inklusive en aningen justerad Netflix-variant) så är Wheeljack en trevlig figur och väl värd att skaffa om du gillar karaktären. Jag hoppade över hans Masterpiece-version för en massa år sedan, men den här är ett utmärkt substitut.