300 toppspel #34: Soul Calibur

Soul Calibur
Format DC
Utvecklare Namco
År 1999

När Soul Calibur släpptes till Dreamcast i Sverige var jag i upplösningstillstånd. Jag hade väntat så länge, och att jag fick testa ett japanskt exemplar en kortare stund på Nordic Games butik i Linköping gjorde inte saken bättre. Jag hade beställt spelet online någonstans, men dagen det släpptes gick jag ner till affären… och kom hem med ännu ett exemplar. Jag kunde inte vänta en dag till.

Och Soul Calibur var och förblir ett mästerverk. Grafiskt var det hästlängder före allt annat och Namco hade satt ihop ett komplett spel med tonvis av utmaningar och en spelbarhet som de fortfarande inte har lyckats återskapa. Än idag går det att plocka fram och avnjuta, trots att glansen har mattats av en aning. Varje gång ett nytt spel i serien lanseras hoppas jag på att det äntligen ska bli överträffat. Varje har jag blivit besviken.

Lämna ett svar