Så skulle Rock Band bli perfekt

När det kommer till musik är min smak tämligen mainstream, med en dragning åt retro. Visst gillar jag en del halvobskyra artister, men när favoriterna inkluderar Queen, ABBA och The Beatles är det svårt att försöka komma med någon sorts prettoambitioner. Jag må förakta modern automatstämd plastpop men de här banden sålde knappast 300 miljoner skivor via en hemsida på MySpace, om man säger så. Därför är jag generellt ganska nöjd med Rock Band som det har blivit idag, med en bredare bas av populära artister i allmänhet och inte bara ett fokus på tvåminuters gitarrsolon och skrikig sång. Men det kan fortfarande bli bättre.

Tyvärr har populariteten dalat, och man kan knappast räkna med några sensationella nykomlingar i spelet. Ett Queen: Rock Band eller för delen ABBA: Pop Band skulle göra mig okontrollerbart upphetsad, men den chansen har passerat för länge sedan. Däremot finns det några band som Harmonix bevisligen har kontakt med men som fortfarande är tragiskt outnyttjade. Låt mig därför önska mig några låtpaket som skulle göra Rock Band 3 till det perfekta musikspelet.


Dire Straits
Vi fick den mysiga Walk of Life i standardutbudet men de här grabbarna har betydligt bättre låtar att välja bland. Möjligen Money for Nothing men den är lite väl lång och enformig för att platsa, trots några ikoniska passager. Överhuvudtaget är många av deras mest kända låtar rätt sävliga. Men The Man’s Too Strong skulle vara kul med intressanta gitarrmelodier. So Far Away skulle också fungera. Och så är det ett krav att Sultans of Swing med det där brutala gitarrsolot i slutet slipper förgås i låtlistan på Guitar Hero 5 längre.


Meat Loaf
Gammellimpan rockar fortfarande och har ett gäng riktiga mäktiga rockorgier, men konstigt nog valde Harmonix ut den gamla Paradise by the Dashboard Light till duettpaketet förra Alla Hjärtans Dag. Där hade jag föredragit It’s All Coming Back To Me Now av hans ballader. Av de ösigare skulle jag först välja If I Can’t Have you och Living on the Outside, för att sedan komplettera med den fartiga klassikern Dead Ringer for Love (även om Cher förmodligen skulle kunna sätta käppar i hjulen för den). Och slutligen, förstås, den absolut viktigaste låten att få med i ett musikspel överhuvudtaget: I’d Do Anything For Love (But I Won’t Do That). Seriöst, den låten har allt. Gitarrsolon, pianosolon, stämsång, duett. Utan den här kommer Rock Band 3 aldrig att kännas helt komplett.


Roxette
Hur kan man stoppa in The Look och sen inte röra resten av Roxettes bibliotek? Ofattbart. Dangerous skulle kunna vara kul med lite udda rytmer. Fading Like A Flower skulle också definitivt fungera. Även Sleeping In My Car är en mindre känd höjdare, liksom She Doesn’t Live Here Anymore. Och så kan vi gärna avsluta med Spending My Time. Det finns fler, men de här är fem stycken som jag skulle spela oavbrutet.


Chicago
Jag har inte tillräckligt koll på hela deras låtbibliotek, men powerballaden You’re The Inspiration skulle vara makalös för mig som pianospelare. Kanske nästa Alla Hjärtans?

Lämna ett svar