Äntligen egna screenshots!

Jag gjorde äntligen slag i saken och köpte mig ett tv-kort. De är inte särskilt dyra längre, Avermedia AverTV Capture HD går på cirka 750 kronor. Det ska dessutom ha stöd för HDMI, förutsatt att signalen inte är kodad med den nu förhatliga HDCP-krypteringen. Hur som helst, jag beställde det i tisdags men då posten är som den är fick jag det inte förrän idag. Glad i hågen öppnade jag upp datorn, letade fram en ledig PCI EX-plats, tjongade i kortet, kopplade upp allt och…

FANSKAPET STARTAR INTE.

Ska jag ha pajat hela datorn bara två månader efter att jag äntligen fick liv i den? Jag stänger av, rycker ur kortet. Den startar inte. Ungefär där är hela alltet på väg ut genom fönstret igen, men jag tar fram den gamla trogna netbooken och börjar felsöka. Till slut får jag ett bra tips om att göra en riktig kallstart, och… det fungerar.

Efter någon timmes pepp med att kolla Battlestar Galactica försöker jag igen, den här gången noggrannt för att få alla piggar på plats och skruva dit kortet ordentligt. Och till slut fungerar det. Sen väntar bara lite installation, att koppla om Playstation 3:an till en ny HDMI-kabel till datorn… och det fungerar inte. Det är HDCP som spökar. Istället för att rota vidare i det ikväll bestämmer jag mig för att helt enkelt köra på komponent. Så nytt kabelbyte, inkoppling, omstart… och det fungerar.

Bilden är inte 100% optimal, men den är högupplöst och jag kan plocka bilder och även film om jag skulle vilja det. Jag började med lite gamla Soul Calibur IV-bilder som uppvärmning inför femman, men nu när det rullar ska jag minsann se till att fixa egna screenshots till recensioner och annat jag vill visa. Och eftersom kortet tar komponentsignal (åtminstone) så är ju både den här och förra generationen lovligt byte.

Lämna ett svar