Soul Calibur III vs Soul Calibur IV

Som en liten jämförelse, och för att se hur det går att plocka bilder på Playstation 2, drog jag igång Soul Calibur III. Det som genast slog mig var hur vansinnigt häftiga bakgrunderna var för sin tid. Spelet var packat med helt fantastiska scener som den brinnande korridoren eller plattformen i Egypten. Men nu var det strider det gällde.

Det som stod klart tidigt är att konsolens standardgrafikläge, 480i, blir riktigt gräsligt. Så fort något rör sig så blir det grötigt, eftersom bara halva bilden uppdateras varje frame. Lyckligtvis stödjer Soul Calibur III 480p via komponentkabel, så jag bytte till det och tog om alla bilderna. Och då blev det plötsligt helt acceptabelt. Fortfarande lågupplöst med moderna mått, men ändå skarpt och bra färger.

Sen funderar jag på att slita fram den gamla Xboxen och se hur Soul Calibur II fungerar på den. Det spelet ska ju stödja 720p, vilket jag knappast hade kapacitet att köra på den tiden… men det kan bli lite bra screens. Dessutom var det åratal sedan jag spelade det.

Hur som helst, gårdagens bilder från Soul Calibur IV tillsammans med dagens från Soul Calibur III. Viss utveckling kan skönjas.
Lämna ett svar