En bärbar Neo-Geo?

Japanska Famicom Plaza rapporterar att SNK har licensierat ut sitt namn och spel till ännu en i raden av portabla emulatortillverkare. Ni vet, såna där som oftast brukar göra bärbara Megadrive-samlingar. Men i det här fallet rör det sig alltså om Neo-Geo-spel vilket inte är lika vanligt. Enheten ska ha 2 gigabyte minne (ett normalt Neo-Geo-spel tar upp ungefär 50 megabyte) och ha en 4.3 tum stor skärm, och vara snäppet större än en Iphone.

Det låter förstås hyfsat mums men det finns två stora frågetecken: spel och pris. Precis som alla andra av SNK:s satsningar på nyutgåvor börjar den här maskinen från början, med ganska exakt samma spel som finns på exempelvis Neo-Geo Station, Wii Virtual Console eller diverse PSP-samlingar:

1. World Heroes
2. Ultimate 11
3. Top Player’s Golf
4. Sengoku
5. NAM-1975
6. Mutation Nation
7. Last Resort
8. King of Monsters
9. Frenzy
10. Cyber-Lip
11. Fatal Fury Special
12. Art of Fighting
13. Super Sidekicks
14. League Bowling
15. Metal Slug
16. Magician Lord
17. Baseball Stars Professional
18. Samurai Shodown
19. King of Fighters ’94
20. Fatal Fury

För att den här enheten överhuvudtaget ska ha ett existensberättigande behövs det att fler titlar blir officiellt tillgängliga (alternativt att den kan spela roms, men vad är då skillnaden mot existerande olagliga versioner?). Det tror jag på först när SNK börjar släppa riktiga titlar. Och så är listan väldigt märklig. Varför både Fatal Fury och Fatal Fury Special, till exempel? Och Ultimate 11, om det verkligen är det spelet, är ju Super Sidekicks 4 och ett väldigt ovanligt och eftertraktat spel, vilket i så fall skulle vara det enda i listan…

Men hoppet brinner för evigt. En bärbar med perfekta versioner av samtliga spel som SNK själva äger (att vänta sig utgåvor av exempelvis gamla Sunsoft-spel känns långsökt) vore värt en hel del.

2 tankar kring ”En bärbar Neo-Geo?

  1. Pingback: Neo-Geo X är snart här | The Bearded Nerd

  2. Henrik P

    Åhå, trevligt med en bärbar Neo-Geo-konsoll! Om dina berättigade önskemål infaller så skulle denna väcka ett kraftigt begär… ;)

Lämna ett svar