En skattgömma utan dess like

Idag gjorde jag en djupdykning på föräldrarnas vind, för säkert femte gången i ordningen. Jag ville undersöka varenda låda och se vad som finns kvar. Och ja, efter alla dessa år har jag gjort några jättefynd!

* Lådan med Amiga-spel
När jag flyttade hemifrån tog jag med några favoriter i en separat låda, men den här tappade jag bort och har letat febrilt varenda gång jag var hemma. Och nog är den packad med klassiker! Pac-Mania, Sensible Soccer, Shuffle Puck Café, Desert Strike, Wings of Fury, Gravity Force II, James Pond: Codename Robocod, Twintris, Micro Machines, Test Drive II, Lotus Turbo II, Aqautic Games, Street Fighter II, SWIV, Battle Chess, Beach Volley, Stunt Car Racer, Son of Chuck, F-18 Interceptor, Jaguar XJ220, Eye of the Beholder 2, Lost Dutchman’s Mine, Defender of the Crown, Body Blows, Final Fight, Space Crusade, Syndicate, Lemmings och Pinball Dreams. Puh!

Många av de här spelen har jag ju sedermera jagat rätt på via Ebay, så det är inte särskilt många jag vill sätta mig och spela nu. Dessutom saknar jag Moonstone, som jag trodde att jag hade. Men nog är det några guldkorn som jag ska lägga tid på under nästa år.

mjukisdjur

* Mjukisdjuren från barndomen
Min alldeles egna Teddybjörnen Fredriksson dök upp, en nalle som jag vid något tillfälle fick en dräkt till och kallade Super Ted. Även en gammal sliten katt och en apa, samt en massa andra blandade gosedjur. Jag minns specifikt de två skumma djuren i kalikå som jag sydde själv efter mönster.

* Seriealbum
Det finns en kista med gamla seriealbum, men jag saknade flera, särskilt Den Svarta Ön (Tintin). Den dök upp på vinden, liksom en blandning av andra album som Johan och Pellevin, Johan, Lotta och Jocko samt en berättelse i rymdlegovärlden.

* Målade figurer
Ett tag höll jag på att bygga om Lego-figurer till spelfigurer genom att använda dekaler. De flesta blev inget vidare och i julas återvann jag de flesta medelst diskmedel. Några saknades dock – de bästa. De hade jag paketerat på vinden, tydligen. Här fanns Scorpion, Kano, Chun-Li, Mario och Luigi. På senare år började jag också experimentera med att faktiskt måla figurerna. Därifrån har jag ett gäng Mega Man-figurer, Link och Zelda (designade efter serietidningen), Ryu, Darth Vader och, vilket daterar det här gänget rätt väl, Rufus från Final Fantasy VII.

vindfynd

Sen var det också ett stort gäng blandade tennfigurer från Ral Partha, som länge släppte figurer baserade på Dungeons & Dragons. Här är en eklektisk skara som mestadels inte är färdigmålade, och idag är det svårt att säga vad de skulle bli. Men nu kan de äntligen återförenas med de enstaka jag tog med mig för länge sedan.

Lämna ett svar