From pratar Dark Souls och Dark Souls II

Takeshi Miyazoe, producent för Dark Souls II och ej att förväxlas med seriens skapare Hidetaka Miyazaki, har nyligen pratat med Edge om det nya spelet och konverteringen av det gamla. Han erkänner att PC-versionen blev dålig, att From inte hade något större fokus på PC-utveckling och blev uppmanade av Namco-Bandai att bara släppa det. Lyckligtvis kunde ju sedan Durante patcha bort alla dumheter och göra spelet riktigt bra. Men med Dark Souls II ska det inte bli ett problem, och spelet ska fungera med tangentbord och mus likaväl som handkontroll, även om Miyazoe fortfarande rekommenderar det senare.

Vad gäller konverteringar har en Wii U-version aldrig varit på tal, varken från From eller Namco-Bandai. ”Publiken på Wii U är annorlunda än den för Dark Souls”, hävdar Miyazoe. Det är inte heller aktuellt med en Vita-version, främst eftersom den inte är uppkopplad på samma sätt, och spelen bygger så mycket på onlinefunktionaliteten.

Miyazoe har också en del att säga om Namco-Bandais fokus på Free-to-Play på sistone. Det skulle bli svårt att införa något liknande, då From inte vill att spelare ska kunna betala för fördelar. ”Vadå, betala varje gång man dör?”. De siktar på att leverera ett komplett spel direkt från start och har inga planer för nerladdningsbart material.

I en separat intervju menar Namco-Bandais chef för mobilspel, Alex Adjaj, att man har försökt få From att utveckla en mobilversion av Dark Souls, men att de har hävdat att telefoner inte skulle tillåta samma typ av kontroller och att det därmed inte skulle vara Dark Souls. Däremot är Namco-Bandai fortfarande intresserade av att göra något, särskilt med tanke på att marknaden fortfarande växer.

Mina tankar om detta: skönt att höra. From verkar fortfarande ha en berömvärd inställning till spel, och de är fokuserade på att få en helgjuten upplevelse. De verkar inte heller vara intresserade av att dumma ner spelet för andra format. Nackdelen kan eventuellt vara att det inte blir någon nästagenerationsversion på ett tag, eftersom de helt enkelt kanske inte har resurser till det, plus att det låter mindre sannolikt med en Vita-version av Dark- eller Demon’s Souls. Ur Namco-Bandais perspektiv verkar man också respektera From, men jag skulle tro att de kommer att leja ut en mobilversion till någon annan utvecklare. Å andra sidan, så länge det inte drabbar huvudspelet så får de väl göra det om de vill.

Jag har fortfarande ingen anledning att tvivla på att Dark Souls II troligen blir nästa års bästa spel. Om det bara hade kunnat släppas på Playstation 4 och Xbox One. Inte nödvändigtvis för bättre grafik, utan för strömningsfunktionerna. Jag kan inte tänka mig ett spel som passar bättre för live-strömmar, och att göra det från Playstation 3 eller PC är fortfarande betydligt mackligare.

Lämna ett svar