Lego Elves: The Starlight Inn (41174)

Legos fantasysatsning fortsätter med sin tredje våg nu i mars. Den här gången är temat drakar och varenda set av de sex som släpps har med drakar att göra på något sätt, antingen genom stora bitbyggda, färgglada drakar med drag av My Little Pony, eller med små portabla babydrakar. Av den här omgången var det ett set som särskilt lockade: The Starlight Inn. Elves-serien har generellt hållit hög kvalitet, men förutom skeppet och ett par byggnader är väldigt många set av typen ”blandade kristaller och rosa lövverk på någon sorts klippbit”. Och det finns onekligen lite sånt här också, men i huvudsak handlar det om en liten men elegant byggnad.

Om man börjar med sidogrejerna så finns en liten grotta/hundkoja för den lilla draken. Inget speciellt med det. Ett litet bord med stolar ger lite mer lekmöjligheter och stolarna är byggda på ett särskilt intressant vis som jag inte hade sett förut – hornbiten som används för ryggstöden är tillbaka i flera andra set i år. Men själva byggnaden bjuder på massvis av detaljer på en liten yta. Inuti finns eldstad, bord och en magisk stege upp till övervåningen. På övervåningen finns en dubbelsäng med en fyndig sänglåda och en liten stjärnkikare. Allra längst upp på taket finns också en stjärnkarta, som väl egentligen borde finnas i anslutning till kikaren.

lego_starlightinn_01

Starlight Inn bjuder på en del roliga byggtekniker som känns utmanande för målgruppen. Det är särskilt snyggt löst med den välvda väggen på övervåningen. För samlare/byggare finns också en rad nya delar eller varianter i nya färger, och rätt många nya tryck där framför allt glasrutorna bör locka.

lego_starlightinn_02

Glädjande nog har Lego uppdaterat de återvändande huvudpersonerna. Azari har en ny klädsel och ett annat ansiktsuttryck, som jag egentligen gillar mer men det hela är tryckt en bit längre ner så hon ser lite dum ut. Sira är en ny figur som dock använder samma bitar som Aira. Trycket är inte lika sanslöst skarpt som på Aira, men jag gillar att hon saknar tatueringar så hon blir lite mer användbar för andra kombinationer, och så är det även här välkommet med ett mer aktivt ansiktsuttryck. Babydraken Spark, slutligen, är överraskande komplex. Lego blandar numera olika sorters plast i gjutningen på många bitar och här kombineras genomskinligt rött och gult på ett knivskarpt sätt. Jag blir sugen på att jaga rätt på allihop bara därför.

Ja, jag fortsätter att gilla Elves. Figurerna är strålande och designen på byggena är inte särskilt ”tjejig” utan skulle passa perfekt i exempelvis World of Warcraft. Även de som gillar vanligt riddar-Lego skulle lätt kunna byta ut en handfull delar och sedan ha en ny, tjusig civil byggnad. Den här kommer troligen att återanvändas för att sätta färg på mina andra byggen, men det var ett sant nöje att sätta ihop den.

Lämna ett svar