Lego Speed Champions Electramotive Datsun MOC

Jag har ju gjort en del varianter av Smokescreen och hans bilform, baserad på racingteamet Electramotives upphottade Datsun 280 ZX. Nu blev det dags för en i Lego. Jag såg modellen av Ford Mustang i Speed Champions-serien och tyckte att den allmänna formen och hjulhusen såg ut som en bra början, så jag köpte den och en drös mörkrött.

lego_electramotive_01

Invändigt är det fortfarande samma modell, men jag har strippat hela utsidan och tagit bort ”dörrarna”, för att sedan bygga upp allt i Electramotives dekor. Det var inte särskilt besvärligt, men jag lyckades få till en riktigt elegant lösning för biten där Datsun-loggan sitter. Jag fick fuska lite med lyktorna, men jag tröstar mig med att Lego själva fuskar hejvilt med lyktor på sina bilar i den här skalan.

lego_electramotive_02

Jag hade troligen kunnat gå överstyr med dekaler eftersom jag fortfarande har kvar allt från mitt stora Smokescreen-bygge – jag hade bara behövt skala ner dem. Men det kändes bäst att behålla en relativt enkel design. Luftintaget, Datsun-loggan och 38-märkena är hemgjorda dekaler. Bakrutan var en överbliven dekal som jag tyckte passade.

lego_electramotive_03

Jämfört med originalet blev den riktigt bra, med hänsyn tagen till den allmänt deformerade estetiken i Speed Champions som gör alla bilar smalare och högre. Den stora nackdelen är väl att den inte förvandlas … någon måtta får det vara i den här skalan!

Lämna ett svar