Legodag i Sundsvall

I helgen blev det ännu ett besök till Sundsvall och den högre koncentration av legofans som vistas där. Vi var sju legofantaster från Swebrick som samlades för att utbyta erfarenheter och bitar, och för att imponeras av varandras byggen. Jag anlände via tåg (eftersom jag fortfarande inte är helt säker på att det inte står en hämndlysten dovhjort i Stöde och väntar) och blev upplockad på stationen. När vi anlände till arrangörens lägenhet var de flesta redan där, och det fanns mycket att kika på.

lego_sundsvall_mocs

Det är egentligen fascinerande hur olika grejer man kan bygga med samma grundläggande förutsättningar. För uppvisning fanns ett futuristiskt industribygge i mikroskala (pyttesmå maskiner åkte runt med 1×1-tiles), en modifierad fjärrstyrd grävskopa/plog/gaffeltruck i Technic, en uppsättning fantastiskt detaljerade motorcyklar i olika skala, ett maffigt rymdskepp i stil med Homeworld, en maffig mech och ett halvfärdigt modulhus.

Som vanligt kunde dock inget mäta sig med det senaste i raden av Transformers-byggen. Efter att ha glänst med Bumblebee och Sunstreaker på tidigare möten visade Epsilon Eta upp sin cirka 70 centimeter höga Optimus Prime. Det blev ingen förvandling – det skulle ta för lång tid – men vi fick kika närmare på en del av mekanismerna som gör det möjligt. Och det är helt sanslöst hur många små konstruktioner som ryms i den, trots att den alltså bara består av reguljära legobitar. Bara en sån sak som att däcken på benen fälls upp för att hamna bättre vid förvandlingen, och att stänkskärmen ovanför går att justera! Ännu en gång hatten av.

lego_sundsvall_optimusprime

Efter några timmars snack blev det en liten utflykt till stadens leksaksaffärer, där vi fyndade lite blandat. Jag övervägde ett tag ett ridhus från Friends på rea, innan jag insåg det faktum att det trots allt är väldigt många delar jag aldrig kommer att använda (läs: små rosa blommor, kammar och specialhästar med My Little Pony-ögon), så det kanske inte är så prisvärt ändå. Men sen hittade jag ett gäng basplattor (alltid användbara och sällan på rea), ett Creator-set med bra-att-ha-bitar och så ett set från Star Wars: Return of the Jedi, som varit borta ur sortimentet ett tag och gav mig en möjlighet att skaffa min första Boba Fett.

Sen blev det ännu mer snack, allmänt beundrande av den gigantiska Millennium Falcon som fortfarande är Legos största set någonsin, och så lite byte av oönskade delar. Jag blev av med några figurer jag inte använder och fick i gengäld några jag saknade från CMF-serien, inklusive en säckpipespelare. Det gick också att hitta lite blandat smått och gott, som en cykel jag behöver till ett kommande bygge.

På det hela taget var det en givande dag och en trevlig påminnelse att man faktiskt inte är ensam som vuxen legobyggare. Som ytterligare ett bevis på det hittade jag det senaste numret av Blocks på Pressbyrån, en månadstidning specifikt för vuxna fans. Och efter en tågresa hem igen har jag massvis av inspiration … och en skiss på nästa husbygge jag ska ta itu med!

lego_sundsvall_mocs2

Och Shaana visade sig passa perfekt som knutte.

Lämna ett svar