Leo Ieiri: Naked

Jag har väntat länge på Leo Ieiris nya skiva, Naked. Den förra, Duo, var ganska menlös förutom den fantastiska ”Spark” som bara har vuxit sedan dess. Men under de senaste tre åren har hon släppt en rad bra singlar, så det var mycket lovande.

Skivan öppnar med ”Winter”, en ganska ordinär popdänga med lite stråkar. Den är ingen omedelbar favorit men har finess och charm. ”Nayamitaidake” är lite punkigare och jag är inget fan av refrängen, men även här finns det kvalitet. ”Lemon Soda” är däremot en typisk Leo-låt av den sort jag fastnade för, med en fartig och glad vers och den välbekanta uppväxlingen för refrängen.

”I Don’t Like You” växlar tillbaka till lite poppunkrock, tyvärr ganska trist sådan. Även ”Kiseki ga Tarinai” är menlös. Men tredje gången gillt igen, och ”Usotsuki” är en långsam och udda men bra låt med coola stråkar och eleganta verser.

Efter ytterligare tre rätt trista spår avslutar skivan med kvalitet. ”Kimi Ni Miren Wa Nai Kedo, Koi Ni Miren Ga Aru” har en komplicerad titel men är en riktigt bra pianoballad med lite högre tempo. ”Kawaii Hito” är en svängig ballad, och den avslutande ”Boyfriend” är en avslappnad gitarrpoplåt.

Naked är ett klart steg upp från Duo. Återigen finns bara en klockren höjdare men åtminstone flera kreativa och helt okej låtar. Den förra skivan var ett jubiléumsalbum som inkluderade tre fenomenala singlar: ”Sora to Ao”, ”Hanataba” och ”Borderless”. Även om det kanske är lite väl långt tillbaka hade den här skivan gärna fått ha med några av dem för att höja genomsnittet.