Nästa Steamworld-spel ser läckert ut

Steamworld Dig var en trevlig överraskning när recensionskoden droppade ner i inkorgen, och det blev en stor framgång över samtliga plattformar som det släpptes på. Därför är det oväntat men kul att Image & Form går en helt annan väg med nästa spel. Steamworld Heist är visserligen sidscrollande och bygger på samma design och universum, men istället för ett arkadigt plattformsäventyr är det ett dragbaserat strategispel.

Nu är det så här att strategispel generellt är supertrista, MEN, dragbaserade, karaktärsbaserade strategispel (även kallade taktikspel) kan vara riktigt kul. Hero Quest (brädspelsversionen och Amiga-versionen), Space Crusade, Final Fantasy Tactics, Vandal Hearts, Disgaea, Valkyria Chronicles, till och med det bortglömda Gladius (erkänn – du hade glömt bort det), det är många spel i den genren jag har gillat. Att Steamworld Heist dumpar det traditionella isometriska perspektivet och fördelar samma taktiska valmöjligheter över några plattformar är modigt och ganska ovanligt.

Jag gillar också designen som har personlighet och ändå är tillräckligt enkel för att göra det lätt att bygga banor, vilket i sin tur innebär mer innehåll. Med ett taktiskt upplägg är det väl osäkert om det går att använda Digs halvt framslumpade miljöer, men hållbarheten lär därför kunna bli riktigt bra ändå.

steamworldheist

Får man möjligen önska sig att nästa Steamworld blir ett fightingspel?

Lämna ett svar