Nintendo-grafik från Deluxe Paint IV

amiga_link_sprites

Kolla på den här bilden. Ganska ordinära Link-sprites från Zelda 3, eller hur? Finns överallt på nätet. Men faktum är att jag ritade dem där själv för hand, pixel för pixel, i Deluxe Paint IV. Jag hade förstås en förlaga och satt och kisade på screens från spelet – det här var på den gamla goda tiden då HDMI inte var påkommet och även bilder i officiella guider såg ut som grus. Så jag skulle vilja påstå att jag lyckades rätt väl.

I ungefär samma veva körde också Nintendo Magasinet en serie baserad på Super Mario World, som var ohyggligt mycket bättre tecknad än de hemskheter vi hade dragits med hittills. Det var en av mina första kontakter med manga som stil, och uppenbarligen blev jag så inspirerad att jag ritade av Peach från en av serierna. Eller, hon kanske hette Toadstool på den tiden men, jaja.

amiga_toadstool

Sen kan jag också kommentera att jag ursprungligen inspirerades till det här med att kopiera sprites efter att en kompis tog med mig till en av sina kompisar. Han var äldre och pysslade med datorer innan mig, och hade ritat in Super Mario-fiender i ett program som tillät animering. Det var oerhört chockerande då att se Mario-animationer utanför själva spelet. Animerade gif:ar var fortfarande kanske tio år borta då.

Lämna ett svar