Nu börjar Nintendos höst

Sedan jag blev klar med Breath of the Wild har min Switch mest stått och samlat damm. Det finns en del riktigt intressanta spel, som Disgaea 5, Wonderboy och I Am Setsuna, men varje gång jag sneglar på köpknappen stör jag mig också på att spelen finns mycket billigare på annat håll. Nintendo känner inte till det här med rea, och jag uppskattar inte att känna mig lurad när jag handlar.

Men snart är det ändå dags för en rätt maffig Nintendo-höst. På tisdag släpps Mario+Rabbids: Kingdom Battle som överraskade alla på E3. Lättsamma Xcom-upptåg med Peach-parodier låter helt rätt. Sen hinner vi förmodligen inte spela klart det innan 15 september, då Metroid: Samus Returns trillar ner på 3DS, som det sista stora spelet på formatet och en nyversion av det enda Metroid-spel som jag inte har spelat i någon vettig utsträckning. Där har jag förbokat lyxversionen, för när det släpps Metroid-spel så måste man passa på.

Och bara två veckor senare, den 29 september släpps SNES Classic. Där hoppas jag innerligt att min förbokning håller, för trots ett sanslöst överpris är det här något jag absolut vill ha. Nintendo förtjänar en massa skit för sin usla hantering, särskilt i USA där förbokningarna strulat som sjutton, men man kommer inte ifrån att det är 21 sanslöst eftertraktade spel på ett väldigt smidigt format.

Och så är det bäst att man hinner med närmare ett spel om dagen, för den 27 oktober kommer så klart Super Mario Odyssey, och sätter förhoppningsvis en ny standard precis som Super Mario 64 och Super Mario Galaxy.

Ja, så ser i alla fall min Nintendo-höst ut. Och så finns det ju viss risk att det släpps en del annat kul. Cuphead kommer ju också 29 september, och så har det redan dykt upp en massa hett på den nerladdningsbara fronten i allmänhet. Thimbleweed Park, Duck Game, Sonic Mania, Undertale och Matterfall har ju släppts alldeles nyligen. Vi får hoppas på uselt väder.

Lämna ett svar