Nu är det kul att blogga igen

På grund av tekniska problem med den här bloggen har det varit ganska omotiverat på sistone att skriva. Varje gång jag klickade på något i admin tog det 5-10 sekunder eller mer innan sidan laddade, och även den offentliga sidan gick tämligen segt. Jag trodde att det eventuellt berodde på webbhotellet eller bara att jag hade laddat upp för många bilder med åren.

Idag tog jag äntligen tag i problemet och började leta runt i diverse kryptiska instruktioner. Många ställen rekommenderade att uppdatera php-versionen, men när jag testade på mitt webbhotell varnade den för att sajten skulle sluta fungera. Så jag laddade ner ett testverktyg som konstaterade att min besöksräknare egentligen inte var kompatibel ens med nuvarande version.

Det var lite bittert att förlora all den statistiken, men å andra måste det ha varit den som fick sajten att gå på knäna. För så fort jag tog bort den så var det som att rensa avloppet – allt bara flyter på utan problem. Så även om det kanske är att utmana ödet, så tror jag att det kommer att bli mer bloggande framöver. Och till andra WordPress-användare som kanske lider av liknande problem: prova att ta bort tillägget Count Per Day om du har en gammal version av det.