Overwatch i Lego-form

Legos nya licensierade Overwatch-set har dykt upp i butikerna och även om jag är måttligt intresserad av spelet som sådant så gillar jag Lego desto mer, och det finns några riktigt påkostade set. Till att börja med köpte jag D.Va & Reinhardt, som inte helt oväntat innehåller de båda och deras respektive utrustning. Fast man behöver inte ha spelat särskilt mycket för att se att det knappast är skalenligt. Båda är ordentligt mycket större än de borde vara, men å andra sidan är det väldigt svårt att göra detaljerade och poserbara Lego-modeller som bara är snäppet större än en minifigur. Därför är den här lösningen helt okej. D.Va ryms förstås inuti sin mech, som är fullproppad med sponsordekaler inklusive, aningen bisarrt, en Blizzard-logga. Reinhardt ska ju istället bara ha en rustning som gör honom aningen större, men här blir det istället en vanlig minifigur vars huvud även utgör den större versionens huvud. Vill man istället ha honom separat går det också bra och det går till och med att sätta ihop en nerskalad hammare åt honom.

lego_overwatch_01

Det andra setet jag köpte är Tracer vs. Widowmaker, som är betydligt billigare men i gengäld inte innehåller något intressant bygge. Det blir en liten drönare som tydligen finns i spelet, men jag orkade inte ens bygga den. Tracer och Widowmaker är däremot två utmärkta figurer, där den senare troligen har någon sorts rekord som Lego-figuren med djupast urringning. Liksom de två andra har båda unika huvudbonader/hår och extremt detaljerat tryck. Jag hade nog egentligen önskat mig tryck även på armarna men Lego brukar tendera att snåla lite med figurer i de här minsta seten. Som sig bör har alla fyra figurerna alternativa ansikten – i Reinhardts fall har han en version utan hjälm och även ett extra hår att använda.

lego_overwatch_02

Jag vet inte om Overwatch är en licens som verkligen kan sälja Lego – även om det är lite för sent ute så tror jag att World of Warcraft hade kunnat vara mer framgångsrikt, och Fortnite har ju stulit lite av Blizzards popkulturella utrymme. Men med välgjorda figurer och några sjyssta set i olika prisklasser har de i alla fall gjort ett bra jobb. Och en knallrosa Lego-mech har vi definitivt inte fått förut, så bara där har vi något helt nytt.

lego_overwatch_03

Lämna ett svar