Tjugo år och fem år sedan Japan

En bieffekt av att ha bloggat i över tio år är att jubiléerna börjar upprepa sig. Jag kom på en jättebra idé om att skriva om min första Japan-resa från 2001, bara för att inse att jag redan hade gjort det: https://www.beardednerd.se/tva-veckor-i-himmelriket-tio-ar-senare/

Så för tjugo år sedan nu var jag alltså i Japan, och för fem år sedan var jag också i Japan. 2001 var jag i Kyoto, och rent formellt sov jag nog eftersom det var mitt i natten till den 14:e, men dagen innan hade jag varit runt Shijo-avenyn i östra Kyoto och shoppat spel. Jag hittar åtminstone ett kvitto på SNK vs Capcom: Cardfighters Clash (SNK-versionen), Final Fantasy V och Real Bout Special: Dominated Mind, som införskaffades på den lilla butiken Game Prix Vous, som inte verkar existera längre. Ungefär i samma veva bör jag även ha varit på det fantastiska Namco Wonder Tower och spelat en massa arkadspel och köpt böckerna All About Capcom och All About SNK.

Femton år senare, om jag har skrivit korrekta angivelser på fotomapparna, så var jag med mina två kompisar i Tokyo. Det blev ett andra besök till Akihabara, där jag köpte på mig Figuarts Zero-figurer från Frozen (sedermera sålda), en modell av Sakura Shinguji (sedermera byggd och målad) och en t-shirt från Ghost in the Shell (sedermera väl använd). Vi besökte sedan ett lokalt badhus och tvagade oss på japanskt vis, och där provade jag även för första gången Pocari Sweat. Sedan blev det middag med shabu shabu, där vi inte riktigt förstod konceptet. Troligen var det tabehoudai, vilket betyder att man kan äta så mycket man vill under en viss tid. Men vi började oroa oss för att varje ny tallrik skulle kosta mer, så vi åt inte särskilt mycket. Det var väl inte heller spektakulärt gott jämfört med mycket annat från Japan.

Även om det bara är ett och ett halvt år sedan sist så börjar jag bli sjukt sugen på att åka tillbaka igen, inte minst för att det är omöjligt för tillfället. Häromdagen satt jag i min yukata, åt japansk curry och lyssnade på Leo Ieiri i ren abstinens.

Lämna ett svar