Transformers War for Cybertron Kingdom: Inferno

För ganska precis ett år sedan fick jag hem Grapple från War for Cybertron Earthrise-serien. Nu är det istället Kingdom som drar igång, som i huvudsak innehåller nyversioner av klassiska Beast Wars-figurer. Men Hasbro vågar inte riktigt satsa helt och hållet på djurrobotar, och blandar därför in godtyckliga karaktärer från G1 också.

Inferno är förstås en variant av Grapple, precis som originalet, och han behåller den förra figurens många fördelar och lyckas eliminera många av nackdelarna. Det är fortfarande en stadig, rejäl figur som har bra poserbarhet och är extremt lik sin trettiofem år gamla förlaga. Men Inferno har fördelen att ha en bättre design överlag. Den röda färgen är mer iögonfallande, och de små förändringarna kring huvudet ger honom en skön stil. Det är nästan precis samma situation som med de respektive Masterpiece-versionerna, där Inferno också var snäppet bättre.

Som brandbil är han mindre än vad han borde vara jämfört med sina kollegor, men Hasbro har uppenbarligen valt att fokusera på proportionerna i robotform. Jag tycker också att stegen är lite tanig, och möjligen hade det varit bättre att ha några detaljer i vitt för att skapa mer omväxling, då Inferno redan är tämligen monokrom. De har till och med ansträngt sig för att måla de svarta låren röda, för att se ut mer som tv-serien.

På det hela taget är Inferno en utmärkt figur, men kanske inte ett absolut måste om du inte råkar gilla karaktären (vilket jag gör). Tyvärr är han ju egentligen överflödig om man redan har Masterpiece-figuren, men, det får gå.

Lämna ett svar