Vad kokar Namco-Bandai/Tecmo-Koei ihop?

De två japanska konglomeraten Namco-Bandai och Tecmo-Koei kommer att utannonsera något helt nytt inom en vecka, enligt en teasersajt. Orden AMBITION, BOND, DESIRE, DREAM, ENDURANCE och BATTLE vevas runt som någon sorts hint om vad det kan röra sig om.

Nu handlar det ju om två jätteföretag som äger enorma mängder spelserier, så det är väldigt svårt att avgöra exakt vad det blir. De har samarbetat förut, i Dynasty Warriors: Gundam-spelen, men det är svårt att se att det skulle bli ett till sånt, framför allt med tanke på nyckelordet DESIRE. Däremot tror jag att det kan bli något Dynasty Warriors-liknande, mycket eftersom Koei knappt är inblandade i något annat. Något som skulle vara spännande är helt enkelt ett gigantiskt crossover-spel med figurer från Tekken, Soul Calibur, Dead or Alive, Dynasty Warriors, Samurai Warriors med flera. Kanske till och med serier som Naruto. Det som talar emot är väl att Tekken-figurerna redan är med i sjukt många titlar den närmaste tiden och att Warriors Orochi redan fyller en sån funktion hos Tecmo-Koei.

Det kan förstås röra sig om ett Japan-exklusivt datingspel med dessa figurer, kanske till Vita. Något Super Robot Wars-aktigt, som när Namco gjorde gemensam sak med Capcom tidigare. De kör ju ett sånt race på PSP med Queen’s Blade-gänget och diverse gäster redan, så vem vet. Men just därför känns det lite osannolikt att det är något liknande.

Hur som helst, om sex dagar får vi se.

Lämna ett svar