Vägen till Mew i Pokemon Go

Det tog drygt två veckor att klara sig genom samtliga storyuppdrag i Pokemon Go och få fånga en Mew. Det hade kunnat gå ännu snabbare – i teorin finns ingen gräns på hur snabbt du kan göra det. Men om du inte har börjat än eller sitter fast på vägen, låt mig dela med mig av lite tips. Om du helt har missat uppdragen så är det den lilla ikonen med kikare nere till höger.

Innan du börjar bör du se till att du har nått nivå 25 på din karaktär, att du har fångat 100 olika Pokemon från generation 1 och att du har 400 Magikarp-godis och en ledig Magikarp, eller att du har nära dit. Annars kommer du att köra fast på vägen tills du har uppnått det.

Steg 1:
Snurra 5 Pokestop, fånga 10 Pokemon, överför 5 Pokemon. Det borde vara uppenbart. Dessa går troligen att göra på en kvart så länge du bor hyfsat bebyggt. Det går att snurra samma Pokestop igen om du väntar de vanliga fem minuterna.

Steg 2:
Få 2 godis med din kompis-Pokemon, klara 10 bollkast med Great, och kläck 3 ägg. Här behövs lite faktisk aktivitet. Ibland är det event på gång så det går snabbare att få godis eller kläcka ägg. Du kan ju också använda specialkläckare för att det ska gå snabbare, eller helt enkelt köra tre samtidigt. Men eftersom du ändå måste gå dina kilometer med en kompis (välj en som bara behöver 3 för varje) så finns det ingen anledning att skynda på. Normalt behöver du alltså gå minst 6 kilometer. Du får också en kläckare av föregående uppdrag så du kan gå med minst två aktiva samtidigt. Under tiden kan du fixa 10 kast. För att få Great behöver du generellt träffa i ansiktsnivå, inte på sidan eller ovanpå.

Steg 3:
Nå nivå 15, kör två räder och slåss i två gym. Det här bör vara snabbt avklarat. Du får ett rädpass per dag om du besöker ett gym och inte har något, så du kan köra två räder gratis en dag utan problem. Du behöver inte heller besegra motståndarna varken i räderna eller gymmen, däremot måste du slutföra striderna – det går inte att hoppa ut efter ett tag.

Steg 4:
Vinn en silvermedalj för Kanto (trofé), utveckla 20 Pokemon och få 5 godis med din kompis-Pokemon. Det här kan ta lite mer tid. Medaljen har du nog direkt, du behöver ha hittat 50 olika Pokemon från generation 1. Det brukar inte heller vara några problem att ha 20 överflödiga Pokemon att utveckla, typ Rattata och Weedle. 5 godis är samma sak som i steg 2 fast lite längre promenad. Jag rekommenderar en promenad längs ett vattendrag så kan du passa på att hitta eventuella saknade Magikarp.

Steg 5:
Fånga en Ditto, fånga 10 spök-Pokemon och klara 20 bollkast med Great. Kasten har vi gjort förut, bara att göra 20 till. Ditto gömmer sig slumpmässigt som olika svaga Pokemon så förutom att de tenderar att vara extra jobbiga att fånga går det inte att förutspå. Här hjälper det att använda en lokal grupp för tips. Spöken kan vara ovanliga om det inte pågår något event, men förekommer mest på kvällar. Gastly och Shuppet är de som oftast syns till. Misdreavus är relativt ovanlig.

Steg 6:
Nå nivå 25, utveckla en Magikarp och kör 10 räder. Det här bör gå snabbt om du är förberedd. Utveckla din bästa Magikarp (Gyarados kan bli riktigt bra då). Räderna kan gå att skynda igenom. Det verkar vara lite olika resultat beroende på när man tog uppdraget, men jag kunde köra nio räder på två rädpass. Om du inte klarar räden har du ju möjlighet att försöka igen, och varje försök räknas. Du måste som sagt köra genom hela, vilket innebär 2 minuter väntan, 3-4 minuter strid och så att hela upp de som tagit skada. Om du inte ska besegra bossen kan du också hoppa i sidled kontinuerligt för att undvika det mesta. Jag hade ett gäng Pokemon i storleksordningen 1500 Combat Points som jag markerat, så jag använde upp dem allihop och tog bort dem allt eftersom. Men som sagt kan det vara så att den här metoden inte fungerar. Då måste du antingen köpa rädpass eller köra ett varje dag i tio dagar. Tänk på att du kan köra räder på nivå 1-2 ensam utan problem.

Steg 7:
Vinn en guldmedalj för Kanto (trofé), använd 50 bär för att fånga Pokemon och gör ett kurvat kast med Excellent. Medaljen kräver bara 100 olika Pokemon. Du bör ha minst 50 bär med dig, och skulle det behövas flera stycken för att fånga en så räknas allihop. Medan du spenderar dem på allt du ser kan du försöka få till ett Excellent kast. En bra metod är att snurra bollen i ena hörnet och sedan kasta in den mot mitten och försöka skruva den mot huvudet på det du ska fånga.

Steg 8:
När du har gjort allt det här får du fånga Mew. Den poppar upp direkt när du klickar på belöningen för föregående, och kräver att du har AR igång. Även om AR är avstängt så aktiveras det automatiskt här. Mew själv är halvt osynlig men du kan följa pilarna för att se var den är. Du har också oändligt med bollar, så det är bara att kasta hejvilt.

Så! Din alldeles egna mytologiska Pokemon och kanske också den sista för att fylla Kanto-dexen. Själv saknar jag Tauros, Kangaskhan och två av fåglarna men har ingen större brådska att åtgärda det. Moltres dök för övrigt upp som belöning för sju dagar av de framslumpade uppdragen, så det finns nog möjlighet att få Zapdos och Articuno den vägen också längre fram.

pokemon_go_mew

Mew börjar på ganska låg nivå men du får 20 godisar plus det du får för att fånga den, så du får en hyfsad start. Grejen är den att Mew är stabil på det mesta men attackerna är helt framslumpade så det är svårt att veta exakt vad man ska ha den till. Nåväl, ännu ett steg avklarat!

Lämna ett svar