Virtua Fighter 5: Ultimate Showdown kommer till Playstation 4

Sega har registrerat varumärket Virtua Fighter 5: Ultimate Showdown till Playstation 4 i Sydkorea, vilket ofta är en pålitlig källa när det gäller kommande utannonseringar. Det är kopplat till det nya ”Virtua Fighter esports”-konceptet, så frågan är förstås om det här är en aptitretare inför spelet vi antog var Virtua Fighter 6 … eller om det här är det enda som faktiskt är på väg. Men med tanke på att Sega har anlitat en del grafisk expertis är det sannolikt inte bara för att polera upp ett numera urgammalt spel.

Så vad är då Ultimate Showdown? Svårt att säga. Både Virtua Fighter 4 och Virtua Fighter 5 fick två uppdateringar, varav bara den ena fick nya karaktärer och släpptes i hemversion. Det är osannolikt att det enbart är Virtua Fighter 5: Final Showdown med en ny titel. Jag tror inte heller att de skulle ha gjort särskilt mycket med grafiken om det ändå är ett nytt spel på gång. En möjlighet är förstås att spelet innehåller en eller två av de förväntade nya karaktärerna till nästa spel (om ett sådant alltså kommer), som en försmak på hur de fungerar innan det helt nya spelet kommer. Men i så fall är det nog ganska långt bort fortfarande, för att det ska vara någon poäng med det.

Hur som helst, snart blir det Virtua Fighter igen. Förhoppningsvis fungerar PS3-stickorna fortfarande, för det känns lite väl sent att investera i nya så här sent i generationen.

Lämna ett svar