Capcom är galna

Det ryktades att Capcom hade något oväntat planerat för Street Fighter 6:s nästa säsong. Och jag tror inte att någon kunde ha räknat med detta. Bison är tillbaka, vilket det ryktades om. Men Elena är också med, vilket är superkul! Fortfarande inte så jättemärkligt.

De sista två nykomlingarna? Terry Bogard och Mai Shiranui! Det är sensationellt på så många sätt. Första gången Street Fighter har gästfigurer (utanför Capcoms egna relaterade serier). Första gången Capcom och SNK har en rak crossover på 23 år. Och inte bara en karaktär, utan två! Nu är det helt plötsligt fullt sannolikt att Garou: City of the Wolves kommer att ha typ Luke och Chun-Li som gäster. Vansinne! Vi får dock vänta lite till, spelet hade också en trailer på Summer Game Fest och hade B. Jenet och nykomlingen Vox Reaper, en skallig tatuerad kille.

Nackdelen är förstås att de tjogtals andra Street Fighter-karaktärerna kommer att dröja ännu ett år. Men jag var sugen på att ge Elena en ny chans, och jag har alltid gillat Mai och Terry, särskilt om de fungerar mer som i Real Bout. Bison hade helst fått förbli död, men whatever. Detta var minst sagt uppseendeväckande och en väldigt intressant vändning.