Marvel vs Capcom 2 kommer tillbaka

Capcom utannonserade just en splitterny samling, och den är sanslöst välfylld. Marvel vs Capcom: Fighting Collection kommer att innehålla sju spel:

  • X-Men: Children of the Atom
  • Marvel Superheroes
  • X-Men vs Street Fighter
  • Marvel Superheroes vs Street Fighter
  • Marvel vs Capcom
  • Marvel vs Capcom 2
  • Punisher

Samtliga spelen kommer att vara arkadperfekta med uppdateringar som detaljerade träningslägen och förstås onlinestöd med rollback, samt gallerier, möjlighet att koppla specialattacker till specifika knappar och sånt som vi redan fick i Darkstalkers-samlingen tidigare. Capcom har till och med fixat en del grejer som överdrivet skärmblinkande, och tagit bort Norimaro från Marvel Superheroes vs Street Fighter (eftersom han var baserad på en verklig person) men i gengäld gjort tidigare ospelbara bossar spelbara.

Det enda som egentligen saknas är crossplay, men eftersom det släpps på Switch kan jag tänka mig att det blev svårt. Samlingen kommer inte heller att släppas på Xbox, vilket är lite märkligt, men ett tecken på att den konsolen börjar vara på väg bort. Istället blir det Switch, PS4 (förstås även PS5) och Steam.

Det mest intressanta är att det här spelet räknas in som en ny del av ”Capcom Fighting Collection”. Det tyder på att man tänker sig fler spel, inte bara de här två samlingarna. Och två väldigt viktiga saker förändrades just: Capcom har SNK-gäster i Street Fighter 6 (och SNK har troligen gäster i King of Fighters XV). Och nu har de äntligen gjort en samling som inkluderar ett Naomi-baserat fightingspel. Hittills har Capcom enbart gjort samlingar med CPS-1, CPS-2 och CPS-3. Därmed finns egentligen inga som helst hinder för en Capcom vs SNK-samling, det är bara en tidsfråga. Och även om jag gillar Marvel-spelen så är det en ännu mer lockande samling. Tills dess kommer det att vara fantastiskt att kunna spela Marvel vs Capcom 2 utan att behöva slita fram min döende Dreamcast eller retroaktivt köpa den numera borttagna Playstation 3-versionen.