Dags att köpa nya brillor?

Jag har fortfarande planer på att skaffa mig en 3DTV, men kanske finns det ett alternativ. Framåt jul kommer Sony att lansera ett nytt set med riktiga 3D-glasögon med inbyggda skärmar, med det charmiga namnet HMZ-T1. Brillorna har 0.7 tums OLED-skärmar på vardera 720p och är gjorda framför allt för spel. Priset ska bli 60000 yen vilket i den verkliga världen borde översättas till 6000 till 8000 kronor, vilket inte alls är pjåkigt. Köper man en billig 3DTV så kommer man inte undan billigare än så och glasögonen blir man ju inte kvitt i vilket fall som helst. Skillnaden är att det är billigare att koppla in ett extra par åt spelare två…

Tidigare ögonskärmar har lidit av hemsk upplösning och grynig bild. Jag minns att jag testade de glasögonen som lanserades till Playstation 2 och blev inte särskilt imponerad. Men de här ska motsvara en 750-tumsskärm sedd på tjugo meters håll, lite som en bioduk då. Det verkar finnas någon sorts optik i dem som åstadkommer den effekten. Den stora frågan är dock om de går att använda med vanliga glasögon under, eller om de går att justera för att motverka synfel. Tydligen finns separata reglage för skärmarna så det är inte omöjligt. Och så måste de vara lätta nog för att kunna bäras i flera timmar utan problem.

Det är inget jag kommer att spontanköpa utan att ha testat, men har jag inte nappat på en ny TV när de här väl dyker upp så blir det till att uppsöka någon affär för att testa.

Lämna ett svar