Persona gånger tre

Vi behöver inte oroa oss för att Catherine fått Atlus att spåra ur totalt och enbart göra pusselthrillers framöver. Nej, efter att ha konverterat Persona 1, 2 och 3 till PSP är det nu dags för Persona 4 till Playstation Vita. Förutom att lägga till en ny karaktär och ny handling ska spelet också innehålla ett onlineläge där man kan få hjälp av andra spelare, något som säkerligen blir användbart när man har fastnat nio våningar in i ett ånghett badhus utan en GOHO-M i sikte.

Det bekräftades också att Persona 5 är under utveckling ”med det vanliga teamet”. Vi kan alltså förvänta oss en ny handling, nya karaktärer och nya sätt att slita sitt hår i supersvåra dungeons. Samt ny grym musik. Något mer ville Atlus dock inte avslöja.

Men den största överraskningen är nog att Arc System Works, gänget bakom Guilty Gear och Blazblue, ska utveckla ett nytt tvådimensionellt fightingspel baserat på Persona 3 och Persona 4. Vi kan troligen vänta oss något Arcana Heart-liknande där man kallar fram personas som superattacker, eller kanske något i stil med Jojo’s Bizarre Adventure. Bra kan det bli i alla fall. Arc är ju inte heller främmande för att göra fightingversioner av andra serier: de gjorde ju tidigare både Fist of the North Star och en fightingversion av Sengoku Basara.


God tier

Lämna ett svar