Dark Souls 2 till PS4/XO/DX11

Äntligen är det bekräftat att Dark Souls 2 kommer att släppas till modernare format, men det blir på ett lite märkligt sätt. Dark Souls 2: Scholar of the First Sin är i sig en liten uppdatering av originalspelet, som stoppar in lite nya fiender och NPC:s. Detta kommer även att patchas in i de befintliga versionerna till PS3, 360 och PC med DirectX 9. Men köper man versionen till de nyare formaten får man alla expansionerna på köpet, plus aningen upptrimmad grafik.

Det som är lite märkligt är varför inte den befintliga PC-versionen kan patchas. Det är ju liksom inte ett helt nytt format bara för att det stödjer nyare grafikrutiner. Det kommer inte heller att gå att kopiera sparfiler från de gamla formaten till de nya, likt i Grand Theft Auto V.

Därför är det lite bitterljuva nyheter. Bittra för att jag helt förlorar motivationen att fortsätta med mitt New Game+tragglande genom expansionerna och alla nya sidofigurer jag har pysslat med hittills. Ljuva för att jag kommer att kunna spela det i betydligt bättre och jämnare bildkvalitet om bara fyra månader. Åtminstone för konsolversionen var ju förra generationens halvkrassliga prestanda i det här spelet det största problemet. Nu kan jag få en fräschare version utan att behöva uppgradera datorn. Det låter som en hyfsad plan. Och skulle sedan Bloodborne bli en besvikelse så har jag något att falla tillbaka på.

Lämna ett svar