Legend of Kay återvänder

Under Playstation 2-eran måste jag ha testat cirka en fantasiljon plattformsspel. Känns det som i alla fall. Kanske var det bara ett tiotal. Men det de hade gemensamt var ett brinnande behov att vara hippa på något sätt, och de misslyckades ofta totalt. Legend of Kay var möjligen ett undantag, om inte någon tycker att det är superhippt med en kampsportande tiger. Jag vill minnas att det var en lite mer actionfylld Zelda-klon, och så mycket mer minns jag inte. Ett sånt här spel som man totalt glömmer och som aldrig någonsin dyker upp på listor över generationens bästa spel, som, typ, Shatterhand på NES.

För några år sedan blev jag överraskad av att hitta en DS-konvertering av spelet. Det ligger väl i och för sig nära till hands med den typen av spel. Men jag trodde inte att någon överhuvudtaget brydde sig om Legend of Kay längre. Och döm då om min förvåning när det nu har utannonserats en HD-remake av spelet, till PC, Wii U och Playstation 4. Legend of Kay Anniversary har måttligt upphottad grafik men är i grunden samma PS2-spel, och även om det har ett lägre pris så undrar jag verkligen – vem är det egentligen som fortsätter att köpa det här spelet? Var det egentligen ett av förrförra generationens bästa spel och jag bara inte hann upptäcka det? Finns det någon hemlig Kay-kult någonstans?

legendofkay

En fördel är i alla fall att Kay har ett givet spel att ge sig på när hon är klar med Shadow of the Colossus …

Lämna ett svar