Och så in i arkadspelet igen

Nu måste det bli någon ordning på det här arkadspelet. Jag är less på att ha en jättekloss som bara spelar Virtua Fighter 3. Så nu har jag köpt lite kopplingssockerbitar så jag kan matcha ihop kablaget utan att löda. Planerna är uppritade. Nu är det bara att strippa kablar och skruva ihop JAMMA-adaptern. Det är den enkla biten. Den svårare biten blir sen när jag ska klippa och strippa kablar inuti själva arkadspelet. Jag vet vilka kablar det är som gäller, men det kan bli pillrigt att komma åt, sittande på golvet bakom den där pjäsen.

Så nu återvänder jag till det, och förhoppningsvis kommer jag att ha ett fungerande spel inom den närmaste framtiden. Antingen det, eller en 180 kilos brevpress…

Uppdatering (så ni vet att jag lever): Jag har kopplat alla JAMMA-kontakterna på sockerbitar. Nu diskuterar jag på Arkadtorget för att se hur jag bäst löser strömförsörjningen. Eventuellt drar jag in en separat strömkabel som jag tar från en gammal monitorsladd – det är lite coolt att strippa konsumentelprodukter så här och se hur de fungerar. Mindre coolt om jag får i mig 220 volt, därav frågeställningarna.

Uppdatering 2: Strömaggregatet är inkopplat och levererar utmärkt 5V och 12V. Så jag kommer att sätta in det också i kabinettet för att förse själva spelet med ström, medan det befintliga kablaget sköter skärmen (som vill ha 110V). Nu slutar jag med kopplandet för ikväll. Ska bygga en plattform att montera spel och aggregat på.

Lämna ett svar