Oro och Akira har visats upp

Capcom hade ännu en presentation av Street Fighter V imorse och bjöd på en utförlig presentation av Oro, mer detaljer kring Rose (som kommer att släppas den 19 april) och även ett litet smakprov på Akira.

Oro verkar väldigt teknisk. Två tidigare superattacker är nu V-triggers, där den ena är hans superkast och den andra framkallar ett gäng svävande föremål. Han har också en del nya specialare som verkar ge honom lite mer neutral kapacitet på marken. Jag vet inte om jag bryr mig om honom tillräckligt, men animationerna är utsökta och Capcoms val att låta honom bära på en sköldpadda är genialt.

Rose ser potentiellt kul ut. Jag oroar mig bara för att hon verkar bli lite väl komplicerad. Med sina teleporteringar verkar hon bli mer av en rushdown-karaktär, men samtidigt vore det kanske märkligt om hon var lika defensiv som Menat. Jag är också lite skeptisk till tarotkorten. Att höja sin styrka verkar överlag vara ett bättre drag än att göra motståndaren minimalt svagare. Jag tror inte att skillnaden är tillräckligt stor för att påverka striden, jämfört med exempelvis hur Mariah fungerar i Jojo, där ett par träffar dramatiskt påverkar hennes möjligheter. Troligen kommer det att utkristallisera sig en rekommenderad variant för varje specifik matchup, vilket i så fall blir mer grejer att hålla koll på.

Lite oväntat visades även Akira upp. Hon verkar solid och rolig. Mycket av Rival Schools-känslan verkar vara bevarad, inklusive luftkombinationer och möjligheten att kalla på brorsan. Hon påminner generellt om Makoto, fast förstås då med baji quan istället för karate. Kan bli en höjdare.

Lämna ett svar